Het decreet van 18 juli 2003 houdende het integraal waterbeleid regelt het integraal waterbeleid in Vlaanderen evenals de samenstelling en de werking van de bekkenbesturen.
Het bereiken van een goede waterkwaliteit in onze waterlopen, de problematiek van overstromingen en verdroging, de ecologie van de waterlopen ... , al deze belangrijke thema's vallen onder de noemer 'integraal waterbeleid'.
De coördinatiecommissie lntegraal Waterbeleid coördineert het integraal waterbeleid op Vlaams niveau.
Het bekkenbestuur coördineert het integraal waterbeleid op lokaal niveau. Voor het integraal waterbeleid is Vlaanderen opgedeeld in 11 bekkens. De stad Halle maakt deel uit van het Dijle-Zennebekken.
Het decreet lntegraal Waterbeleid bepaalt de minimale samenstelling van een bekkenbestuur. Elke gemeente, waarvan het grondgebied geheel of gedeeltelijk deel uitmaakt van het bekken, heeft een vertegenwoordiger in het bekkenbestuur.
Het bekkenbestuur komt minstens jaarlijks samen, heeft geen statuten en er zijn geen zitpenningen voorzien.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld een mandataris aan te duiden als afgevaardigde in het bekkenbestuur van het Dijle-Zennebekken evenals een plaatsvervangend afgevaardigde aan te duiden.
Artikel 41 van het Decreet Lokaal Bestuur.
Schepen Benjamin Swalens wordt aangeduid als afgevaardigde in het bekkenbestuur van het Dijle-Zennebekken.
Raadslid Lies Allonsius wordt aangeduid als plaatsvervangend afgevaardigde in het bekkenbestuur van het Dijle-Zennebekken.